Klaverblad van Floris Kleijne

Genre: Thriller

Uitgever: De Boekerij

2021

ISBN: 9789022591222

Dank je wel De Boekerij voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

“‘Liefje,’ zegt ze, heel zachtjes, zo zachtjes dat het fluisteren heet. Ze doet haar ogen even stijf dicht. ‘Nu moet je héél goed verstoppertje spelen. Je moet hier stil blijven zitten en helemaal niks zeggen.’”

Zorah was vijf toen haar vader haar moeder doodsloeg met een bijl. Zijzelf ontkwam, verstopt achter de bank. Vijfentwintig jaar later is Zorah een succesvolle consultant die op het punt staat de deal van haar leven te sluiten. Tot ze een anoniem sms’je krijgt met een afbeelding van een bloederige bijl. Wat heeft het bericht te betekenen? Wie weet er van Zorahs verleden af? En is de timing van het bericht toevallig, of zijn Zorahs privéleven en carrière onlosmakelijk met elkaar verbonden? Om haar vele vragen te beantwoorden, neemt ze privédetective Roelant in de hand. De twee vallen al snel voor elkaar, maar is Roelant wel wie hij beweert te zijn, of brengt hij Zorah alleen maar verder in gevaar?

Cover

Hoge, spiegelende kantoorgebouwen. Onheilspellende lucht. Zal ik het nog een keer hebben over de stickerterreur op boeken? Want ook hier is het weer raak. Een foeilelijke gele dit keer….Zo jammer…

Mijn mening

Ik wist niet goed wat ik van te voren kon verwachten. Ik heb niet zo heel veel met het zakenleven en was bang dat het daardoor wellicht saai zou kunnen zijn. Maar gelukkig is niks minder waar! Wat een spannend boek is Klaverblad! Ik heb het met veel spanning en plezier gelezen.

Zohra is een overtuigende hoofdpesoon. Iemand waar je gedurende het boek zeker een band mee krijgt. Haar verleden heeft ze nog niet goed achter zich kunnen laten. Er zijn nog te veel vragen over de dood van haar moeder. En ze wil nu toch eindelijk eens de waarheid weten. Zeker wanneer het verleden binnendringt in het heden. 

Natuurlijk doet ze ook best domme dingen tijdens deze zoektocht. Dingen die haar het leven zouden kunnen kosten, maar waarvan je als lezer heel goed begrijpt waarom ze deze keuzes maakt.

De locatie van de climax vind ik geniaal. Het kon ook echt nergens anders zijn. Maar is dat wel echt het einde?

Tot op de laatste bladzijde blijf je toch twijfelen aan alles en iedereen. Ik deed dat tenminste wel. 

Tijdens het lezen zag ik de hele tijd het kantoorgebouw van Klaverblad Verzekeringen voor mij. Dat komt uiteraard door de titel. En het feit dat ik het gebouw ( van de buitenkant ) ken. Ik vond dat wel grappig.

Het is een debuut dat smaakt naar meer! Mijn oordeel:

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s