Zonder gezicht van Robert Bryndza

Genre: Thriller

Uitgever: De Boekerij

2020

ISBN: 9789022588819

Dank je wel uitgeverij De Boekerij voor het recensie-exemplaar

Het verhaal

Zestien jaar geleden was Kate Marshall een veelbelovende jonge politiedetective bij de Londense politie. Tot ze de opdracht kreeg een seriemoordenaar op te sporen, en hij haar eerst vond. Kate’s carrière eindigde in een schandaal en ze bleef getraumatiseerd, verraden en publiekelijk vernederd achter.

Jaren later worstelt Kate nog steeds met de gevolgen als ze de kans krijgt haar verleden recht te zetten. Er lijkt een copycat-moordenaar actief die het afgrijselijke werk van zijn idool voortzet. Kate wordt opnieuw de verwrongen geest in getrokken van een moordenaar die ze maar al te goed kent. Ooit was ze het beoogde vijfde slachtoffer – en zijn opvolger lijkt vast van plan om het werk nu af te maken. 

Cover

Groen.Een verlaten landweg met wat bomen. Het heeft een onheilspellende sfeer. Duidelijk een thriller.

Mijn mening

Geen Erika Foster dit keer. Aan een kant best jammer. Maar aan de andere kant ookwel weer verfrissend: een nieuwe hoofdpersoon.

Uiteraard heeft Kate Marshall weer de nodige bagage in haar rugzak. Maar dat hoort er ook wel een beetje bij. Een hoofdpersoon waarbij alles soepel is verlopen is gewoon wat saaier. Een personage heeft die rafelige randjes nodig.

Kate was politieagente tot een schandaal rondom een moordenaar  daar een eind aan maakte. Tegenwoordig werkt ze als docent criminologie op een universiteit. En blijft ze natuurlijk ook geïnteresseerd in misdaad. Helemaal als die misdaad erg dichtbij komt.

Kate is een doorzetter en ook behoorlijk eigenwijs. Tot frustratie van de politie en haar dierbaren. Ze trekt haar eigen plan en lijkt zich niet bang te laten maken.

Het verhaal is boeiend. En stukje bij beetje wordt de plot ontrafeld. Echt grappig vond ik de iventieve manieren om informatie de gevangenis in te krijgen. 

Kate is geen Erika. Ze lijken zelfs niet op elkaar. Maar met Kate heeft Bryndza weer een interessante nieuwe heldin geschapen. Ik hoop op meerdere boeken in deze serie. Al hoop ik ook op een nieuwe Erika Foster.

Met elk boek lijkt Bryndza beter te worden. Een plezier om te lezen! Mijn oordeel: GOED

Plaats een reactie